Peste 6000 de accidente rutiere în prima jumătate de an. Pagube uriaşe

Embed:

Pe parcursul anului curent, angajaţii Secţiei supraveghere transport şi circulaţie rutieră au intervenit şi au documentat 6 391 accidente rutiere soldate cu pagube materiale.

Nici transportului public urban, care ramâne a fi o problemă actuală, nu scapă de accidente. Pe parcursul anului fiind înregistrate 31 de accidente rutiere cu implicarea troleibuzelor, 26 de cazuri cu implicarea transportului în regim maxi-taxi, precum şi 33 de accidente rutiere cu implicarea taximetriştilor.

Potrivit analizelor cauzele producerii accidentelor rutiere soldate cu pagube materiale, s-a constatat cele mai frecvente: circulaţie pe stânga, conducerea imprudentă, defecţiuni tehnice la sistemul de frânare, depăşirea neregulamentară, neacordarea priorităţii altor autovehicule, neasigurarea la schimbarea benzii sau direcţiei de mers, nerespectarea distanţei dintre autovehicule, nerespectarea semnalelor semaforului, oprirea sau staţionarea în locuri interzise, precum şi viteza neadecvată vizibilităţii, condiţiilor situaţiei rutiere.

Totodată, chipele mobile de cercetare a accidentelor rutiere cu autori necunoscuţi au înregistrat şi documentat 1 303 cazuri, dintre care 767 de conducători auto au fost identificaţi şi deferiţi justiţiei.

În acest context, conform circumstanţelor au fost înaintate propuneri pentru iniţierea a 29 de cauze penale în privinţa şoferilor, care au părăsit intenţionat locul producerii accidentului rutier. Iar conform legislaţiei contravenţionale au fost întocmite 538 cauze contravenţionale, fiind expediate în instanţa de judecată, pentru sancţionarea şoferilor cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de la 2 ani până la 3 ani.

Astfel, suma amenzilor aplicate constituie 6 783 960 lei şi total puncte de penalizare – 33 829, ceea ce constituie o creştere în comparaţie cu perioada analogică a anului precedent fiind aplicate amenzi în sumă de 4 714 140 lei.

Totodată, pe parcursul anului curent, 84 de conducători auto au fost privaţi de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de la 2 ani până la 3 ani, de către instanţa de judecată, pentru faptul părăsirii locul comiterii accidentului rutier.

Pe teritoriul Capitalei au fost instalate şi reînoite 930 indicatoare rutiere, s-a aplicat marcaj rutier pe o suprafaţă de 38 291 m2, precum şi au fost efectuate lucrări de reparaţie a carosabilului pe o suprafaţă de 41 537 m2.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu