Peste 600 de vagoane marfare vor fi reabilitate capital şi puse pe şine în acest an

Peste 600 de vagoane marfare din gestiunea Întreprinderii "Calea Ferată", care până acum au stat în paragină în depourile şi staţiile din ţară, vor fi reabilitate capital şi puse pe şine până la sfârşitul acestui an. Acestea vor fi folosite la transportarea cerealelor, dar şi a materialelor de construcţie.

"Avem cereri la nordul Moldovei, nisip, pietriş, de la Lipcani. Portul Giurgiuleşti, trebuie să asigurăm o cantitate enormă de vagoane. Deoarece este programul Drumuri Bune 2, care presupune reabilitare a 2600 de km respectiv asta e o cantitate enormă de pietriş", a declarat Grigore Condurache, vicedirectorul "Calea Ferată din Moldova".

Vagoanele vechi sunt reparate în trei depouri din oraşele Bălţi şi Basarabeasca.

"Reparaţia fiecărui vagon costă în jur de 16-18 mii de dolari, în funcţie de gradul de uzură. Un vagon nou costă între 50-60 de mii de dolari", a zis Victor Gutovschi, şeful secţiei "Restabilirea vagoanelor". 

În Basarabeasca, funcţionează două dintre cele mai mari ateliere pentru reparaţia vagoanelor.

"Vagoanele au un termen de exploatare de 30 de ani. Acestea au o vârstă de 35 de ani. Sunt într-o stare foarte rea. Metalul este foarte ruginit".

La un vagon care de ani buni nu s-a urnit din loc, cele mai afectate sunt sistemul de frânare, suspensia şi roţile. Piesele care nu mai pot fi reparate sunt înlocuite cu altele noi.

În acest an, "Calea Ferată" a alocat 100 de milioane de lei pentru reabilitarea a 600 de vagoane şi pentru încă 1000 care necesită reparaţii curente. O dată cu repunerea acestora pe şine, întreprinderea se aşteaptă la venituri semnificativ.

"Să obţinem aproximativ 233 de milioane de lei din utilizarea acestor vagoane. Asta e o cifră foarte mare. Până acum a fost în jur de 100 de milioane de lei", a spus  Grigore Condurache, vicedirectorul "Calea Ferată din Moldova".
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu