Peste 60 la sută dintre pensionari din Moldova primesc pensii sub minimul de existenţă

Embed:

Peste 60 la sută dintre pensionari din ţara noastră primesc pensii sub minimul de existenţă, adică mai mici de două mii de lei. Mai exact, 400 de mii de persoane din totalul de 700 de mii. Datele au fost prezentate de secretarul de stat al ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Nelea Rusu, în cadrul emisiunii "În centrul atenţiei" de la Publika TV.

  "Sunt în jur de 400 de mii de oameni. Obiectivul reformei al sistemului de pensii care a fost iniţiată în 2017 este de a
a majora pensiile", a spus secretarul de stat al ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Nelea Rusu.

Secretarul de stat al ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Nelea Rusu, a mai prezentat prognozele instituţiei privind mărimea pensiei minime în 2020.  

    "Pensia minimă va fi de aproximativ 1130 de lei, dar suma concretă o vom cunoaşte în februarie. Datorită faptului că va fi încă o indexare a pensiilor, vom avea o altă sumă a pensiei minime în data de 1 octombrie", a spus a spus secretarul de stat al ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Nelea Rusu.

Potrivit Biroului Naţional de Statistică, în prima jumătate a acestui an, minimul de existenţă a fost în medie de 2028 lei lunar de persoană. Din 1 aprilie 2020, pensiile ar putea creşte cu 4,8 la sută. Cifra exactă va fi cunoscută în luna februarie-martie.

Statul prognozează ca pensiile să fie indexate şi din 1 octombrie, pentru pensionarii cu venituri sub limita minimului de existenţă. Numărul total al beneficiarilor va fi cunoscut după prima indexare din 1 aprilie.

loading...

Lasă un comentariu