Peste 60 de incendii de vegetație s-au produs în țară, în doar o zi

Embed:

În ultimele 24 de ore pompierii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI au intervenit la lichidarea a 62 focare de vegetație uscată. Potrivit informațiilor înregistrate focarele de ardere au distrus circa 236 ha de vegetație.

Cele mai multe focare au fost înregistrate pe terenuri din centrul și sudul țării.  Pompierii au fost solicitați pentru a stinge vegetația uscată în raioanele Strășeni, Ungheni, Călărași, Telenești, Ialoveni, Anenii Noi, Orhei, Cahul, dar și Cantemir.

Astfel, în raionul Telenești salvatorii au intervenit în satul Budău, unde focul a afectat 20 ha de vegetație.  Totodată se raportează despre intervențiile angajaților IGSU în preajma municipiului Chișinău. Aici în seara zilei de ieri flăcările au nimicit 40 ha în raionul Strășeni, 10 ha de iarbă uscată în orașul Codru, dar și 0,8 ha în localitatea Sângera.

Conform datelor IGSU, în total pe parcursul zilei de ieri la stingerea incendiilor сu caracter natural au fost antrenate peste 65 echipaje de intervenție.

În urma incendiilor nu au fost raportate victime.

 

loading...

Lasă un comentariu