Peste 60 de cetăţeni moldoveni au rămas blocaţi în România din cauza zăpezii (VIDEO)

Embed:

Două autocare cu cetăţeni moldoveni, inclusiv copii, au rămas blocate în România, din cauza zăpezii. Un autobuz, care venea din Atena, Grecia, cu 21 de turişti la bord, s-a oprit la intrarea în Bucureşti, iar altul, în care se aflau 44 de elevi, a rămas blocat lângă localitatea Afumaţi.

Elevii erau însoţiţi de profesori şi se întorceau dintr-o vacanţă din Bulgaria, însă din cauza ninsorii, autorităţile au interzis traficul în zonă pentru maşinile de mare tonaj. Copiii şi dascălii au fost adăpostiţi într-o şcoală. Pasagerii autocarului care se întorcea din Grecia au fost cazaţi într-un hotel, potrivit reprezentanţilor companiei din Chişinău care administrează cursa. Autorităţile din România spun spun că cele două vehicule îşi vor putea continua drumul abia după ce situaţia se va stabiliza.

"Persoanele respective vor putea să plece din zonă în momentul în care drumurile vor fi deblocate. Asta însemană că toate drumuriel din zona respectivă sau drumul pe care dânşii doresc să-l urmeze mai departe şi deplasarea se poate face fără a se pune în pericol siguranţa pasagerilor şi a conducătorilor auto. Este posibil ca drumul să fie deschis circulaţiei, dar cu unele restricţii", a declarat şeful Serviciului de Presă a Inspectoratul General al Poliţiei Române, Florin Hulea.

În acelaşi timp, sute de tiruri au fost blocate pe Valea Oltului, dar şi în Ilfov, Ialomiţa, Bacău şi Galaţi. Şoferii stau de mai bine de două zile în frig şi aşteaptă ca autorităţile să reia circulaţia. Printre aceştia sunt şi cetăţeni moldoveni.

"Când stai pe loc e tare greu. E a doua zi de când stăm pe loc. Ieri am mers 25 de km şi gata. Pur şi simplu ne-au oprit. Nu e nici parcare, nici wc nu e, n-avem unde să ne ducem. La ruşi e tot aşa, dar acolo au drumari şi ne dau drumul. Numai bulgarii nu dau drumul şi România nu dă drumul", a spus un şofer de tir.

Oamenii spun că nu pot părăsi camioanele, de teamă că vor rămâne fără marfă.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu