Peste 500.000 de pensionari din Moldova vor avea pensii mai mari. Iniţiativa Ministerului Muncii

Embed:

Peste 520 de mii de pensionari, care beneficiază de ajutor lunar pentru limita de vârstă, ar putea primi şi o pensie de bază în valoare de 180 de lei. Iniţiativa aparţine Ministerului Muncii. În prezent, statul oferă un suport financiar suplimentar doar persoanelor care au un venit sub nivelul minimului de existenţă, calculat la 1.500 de lei.

"Pensia de bază urma să substituie suportul financiar de stat, să fie acordată tuturor beneficiarilor de pensii pentru limită de vârstă, indiferent de mărimea pensiei şi va fi acordată în sumă unică pentru toţi beneficiarii de pensii. Din punctul nostru de vedere aceste mecanism ar scoate întrebarea, că persoanele după indexarea pensiei, anumite persoane nu beneficiază de suport financiar de stat"

În data de 1 aprilie, pensiile au fost indexate cu 10 la sută. Astfel, ajutorul lunar a crescut, în medie, cu 119 lei. După indexare, aproximativ 36 de mii de pensionari au depăşit nivelul minimului de existenţă şi, în aceste condiţii, au fost lipsiţi de ajutorul suplimentar din partea statului. Suma suportului variază, în prezent, de la o sută până la 180 de lei. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu