Peste 50 de gospodării din satul Troiţa Nouă nu au apă la robinete de o lună

Embed:

Peste 50 de gospodării din satul Troiţa Nouă, raionul Anenii Noi, nu au apă la robinete de o lună. Oamenii dau vina pe autorităţile locale, pentru datoriile de 4000 de lei către furnizorul de energie electrică. Acesta a oprit curentul la întreprinderea ce aprovizionează localitatea cu apă.

În această dimineaţă, oamenii au mers la primar să discute situaţia.

Primarul spune că de vină sunt locuitorii din sat care nu au achitat la timp facturile pentru apă.

"Eu nu ştiu de ce oamenii nu au apă. Oamenii au datorii, nu primăria, oamenii au datorii! Primăria nu achită pentru consumatori, corect? Corect!", a spus primarul comunei Ciobanovca, Constantin Pelin.

Localnicii sunt revoltaţi şi vor să meargă în instanţă ca să rezolve problema.

"Noi suntem pensionari, nu pot spăla hainele manual, copiii mi-au cumpărat maşină automată, dar nu o pot folosi deoarece nu este apă la robinet. Chin şi pedeapsă! Noi vom merge în instanţă, nu avem altă ieşire din situaţie."

"Eu achit lunar factura pentru consumul de apă. Îmi iese o sumă mare la sfârşitul lunii. Noi plătim 12,65 de lei pentru un metru cub de apă, fără sistem de canalizare, fără nimic."

În lipsa apei, grădiniţa din localitate şi-a sistat activitatea, până la remedierea problemei.

"Grădiniţa din sat se închide foarte des din cauza că nu este apă. Acesta nu este primul caz. Iarna trecută, grădiniţă nu a fost deschisă aproape două luni, acum iarăşi. Copilaşii au rămas de capul lor, îi educă străzile", a spus directoarea grădiniţei, Nina Aduc.

Şeful întreprinderii care gestionază turnul de apă din sat, Dinu Belic, a refuzat să răspundă la întrebările localnicilor şi ale presei.

Satul Troiţa Nouă are aproape 500 de locuitori.