Peste 5 500 de locuri de muncă erau disponibile la sfârşitul lunii februarie

Embed:

Peste 5 500 de locuri de muncă erau propuse la sfârşitul lunii februarie de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă. Cele mai multe sunt disponibile în Capitală. Patronii caută în special croitori.

Datele Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă arată că doar 38 la sută din total, adică peste 2 100 de locuri vacante, sunt pentru cei cu studii superioare şi medii de specialitate. Medicii sunt ceu care au şanse mai mari de angajare. Pentru ei sunt disponibile peste 400 de locuri. De asemenea, 350 de posturi vacante sunt pentru manageri, iar peste 90 pentru casieri.

Aproape 170 de locuri libere sunt pentru inspectori şi lucrători sociali. Cea mai mare ofertă îi vizează, totuşi, pe cei cu studii medii generale şi secundar profesionale, pentru care sunt rezervate 62 la sută din totalul locurilor vacante. Pe primele poziţii sunt cusătoresele şi croitorii, pentru care cererea depăşeşte 1.400 de locuri. Pentru operatorii de calculatoare sunt rezervate peste 100 de locuri, iar pentru postul de salvamar şi ajutor de educator sunt 61 şi, respectiv, 48. Şi muncitorii necalificaţi au la dispoziţie peste 600 de locuri vacante. Datele arată că cele mai multe locuri de muncă, peste 1 900, sunt disponibile în Chişinău.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu