Peste 450 de case au fost salvate de riscul inundaţiilor

Peste 450 de case din raioanele Ungheni şi Ştefan Vodă au fost salvate de riscul inundaţiilor. În urma lucrărilor efectuate de salvatori, carabinieri, ostaşi, dar şi autorităţi a fost consolidate diguri de protecţie în patru localităţi, iar în localitatea Crocmaz digul a fost supraînălţat cu un metru pe o lungime de 3km.

Pentru intervenţie în această regiune au fost utilizaţi peste 31 mii de saci cu  nisip şi argilă. Aici datorită intervenției salvatorilor dar şi autorităţilor au fost salvate de riscul inundaţiilor 121 case de locuit şi peste 400 ha de teren arabil cu culturi agricole.

Alte 330 de case au fosta salvate  în perioada 30- 31 mai 2019  după ce barajul unui lac  a fost supraînălțat pe o lungime de 200 de metri.

Lucrări de fortificare a unui baraj a avut loc pe parcursul zilelor de 9- 10  iunie în localitatea Vişniovca, raionul Cantemir, dar şi în satul Ursoaia, raionul Căuşeni, unde datorită intervenţiei IGSU au fost protejate terenuri agricole pe o suprafaţă de 170 ha de teren agricol.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu