Peste 400 de pompieri mobilizați în Grecia. Un incendiu face ravagii de câteva zile pe Insula Evia

Peste 400 de pompieri au fost mobilizați, joi, în Grecia pentru a pune capăt unui incendiu, care distruge de trei zile o prețioasă rezervație naturală de pe insula Evia.
„Astăzi suntem mai optimişti pentru că vânturile s-au calmat”, a declarat Yiorgos Kostopoulos, responsabil pentru apărarea civilă a insulei, pentru postul public de televiziune ERT.

Insula Evia, a doua ca mărime după Creta, se regăsește la circa 100 de kilometri nord-est de Atena. În cele din urmă, pompierii au reușit să limiteze focul într-o râpă din apropierea satului Platana, în cadrul unei operaţiuni care implică peste 100 de camioane, nouă elicoptere şi 12 avioane, dintre care două venite din Italia şi unul din Spania.

„Va fi nevoie, poate, de alte două zile pentru ca focul să fie complet stins", a declarat pentru radio Thema un purtător de cuvânt al pompierilor.

Până în prezent, incendiul a distrus cel puţin 2.300 de hectare, a estimat Copernicus, programul UE de observare prin satelit.

Flăcările, care nu au făcut până în prezent victime, au afectat pădurea Agrilitsa, provocând pagube inestimabile în această rezervaţie naturală de 550 de hectare, scrie b1.ro

Lasă un comentariu