Peste 40 de saci de gunoi au fost colectaţi în urma campaniei de salubrizare în parcul Râşcani al Capitalei

Embed:

Pline cu recipiente din plastic, gropi pentru ruguri şi chiștoace. Aşa arată cele mai multe parcuri din Chişinău. Un grup de activişti a decis însă să le dea oamenilor o lecţie şi au iniţiat o campanie de salubrizare a parcului Râşcani din Capitală. Chiar dacă după astfel de acţiuni, deşeurile apar din nou ca ciupercile după ploaie, activiştii nu se dau bătuţi şi continuă să salveze aceste zone de agrement. 

Reprezentanţii campaniei de salubrizare a parcului Râşcani susţin că acum o săptămână au colectaţi peste 40 de saci de gunoi de pe o suprafaţă de 30 de hectare. La şapte zile distanţă, grămezile de deşeuri au reapărut.

"Dacă mergem să ne plimbăm pe cărări, vom vedea chiştoace, hârtii mici de la gume de mestecat şi de la dulciuri." a spus iniţiatoarea campaniei de salubrizare a parcului, Olga Antonava. 

Echipaţi cu mănuşi şi saci, activiştii din nou au trecut la treabă. Ei spun că o vor face ori de câte ori va fi nevoie.

"Am decis să mă alătur acestei campanii, pentru că doar împreună putem să facem acest loc mai curat şi mai plăcut."

"Cred că dacă oamenii ar strânge după ei, ar fi fost mai bine."

"Eu cred că oraşul nostru trebuie să fie curat, fără nici o urmă de praf."

Totodată, activiştii au împărţit pliante informative şi au atenţionat persoanele care se odihneau în parc despre pericolul unui rug deschis.

"Vă mulţumim că aţi venit cu grătar şi sper că veţi strânge gunoiul. Poftim, citiţi regulamentul."

Oamenii au salutat iniţiativa voluntarilor şi spun că vor prelua exemplul.

"Aproape nimeni nu face asta. Este regretabil. Singuri poluăm mediul înconjurător."

"Suntem cu copiii şi vrem să-i educăm în spiritul păstrării curăţeniei şi să-i învăţăm că toate deşeurile trebuie colectate obligatoriu."

Campania de salubrizare a parcului Râşcani va continua şi în data de 10 septembrie, când sunt aşteptate peste 150 de persoane. Atunci, urmează să fie tăiate crengile şi copacii distruşi în urma intemperiilor din primăvară.

Mai mult, activiştii au expediat primăriei un proiect de renaştere a zonei de agrement şi au solicitat un buget de 140 de mii de lei. Banii vor fi utilizaţi pentru instalarea unei rampe de acces, a coşurilor de gunoi şi a panourilor informative.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu