Peste 40 de mii de oameni din 22 de ţări au protestat la Budapesta

Embed:

Peste 40 de mii de persoane au protestat, sâmbătă, 9 aprilie, la Budapesta. Oamenii s-au adunat la iniţiativa Confederaţiei Europene a Sindicatelor, pentru a-şi arăta nemulţumirea faţă de politicile de austeritate din Uniunea Europeană. Ei cer o plată corectă şi locuri de muncă. Manifestaţia are loc în timp ce la Budapesta se desfăşoară reuniunea informală a miniştrilor de finanţe din UE.

"Suntem aici să spunem NU planului de austeritate adoptat de Nicolas Sarkozy, Angela Merkel şi toţi liderii din Uniunea Europeană", a declarat unul dintre manifestanţi.

Demonstranţii au plecat din Piaţa Eroilor, în centrul oraşului, şi au defilat pe bulevardul Andrassy, cunoscut drept 'Champs-Elysee-ul' Budapestei.

Marşul, plin de culoare, a adunat reprezentanţi ai 45 de organizaţii sindicale din 22 de ţări europene, inclusiv şi din România.

Protestetele vin în aceeaşi perioadă în care la Budapesta are loc o întrunire informală a miniştrilor de finanţe europenei, menită să găsească soluţii penru criza datoriilor.

Portugalia a devenit joi, a treia ţară, după Grecia şi Irlanda, care a solicitat ajutor financiar din partea UE şi Fondul Monetar Internaţional.

Liderii europeni au căzut de acord luna trecută ca toate ţările din comunitate să-şi consolideze bugetele. Acţiunile sunt menite să crească încrederea pe pieţele financiare externe în durabilitatea politicilor fiscale ale Uniunii Europene şi să pună capăt crizei datoriilor.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu