Peste 3.500 de poliţişti vor asigura ordinea publică de 9 mai

Embed:

Peste 3.500 de poliţişti, carabinieri şi agenţi de pază vor asigura ordinea publică pe 9 mai. Despre acest lucru a anunţat în cadrul unui briefing de presă, şeful Direcției Generale Securitate Publică al IGP, Marin Maxian. 

"Pe întreg teroritoriul ţării, pe data de 9 mai se vor desfăşura 276 de evenimente, în special în centrele raionale şi oraşe. Poliţia a evaluat toate riscurile şi a stabilit zonele care prezintă mai multe riscuri. Peste 3.500 de poliţişti, carabineri şi agenţi particulari de pază vor asigura ordinea publică pe data de 9 mai. De asemenea, poliţia a dublat numărul patrulelor în zonele rezidenţiale", a declarat Maxian. 

Iar şeful Inspectoratului Național de Patrulare, Livii Baziuc, a anunţat că astăzi, începând cu ora 13:00 vor fi petrecute repeteţii pentru concertul de diseară din PMAN, respectiv, circulaţia rutieră va fi sistată în perimetrul străzilor Puşkin şi Bodoni.

Şoferii sunt îndemnaţi să fie mai receptivi şi să se conformeze cerinţelor agenţilor de patrulare. De asemenea, cetăţenii care vor să participe la concert sunt îndemnaţi să se deplaseze cu transportul public.

Baziuc a anunţat că pentru ziua de 9 mai, începând cu ora 9:00 sunt planificate mai multe evenimente care vor avea loc în Piaţa Marii Adunări Naţionale şi la Complexul Memorial Eternitate. De asemeena, vor avea loc mai multe marşuri pe mai multe străzi din Capitală. 

Iar pe traseele naţionale va fi majorat numărul patrulelor, în funcţie de fluxul transportului.

"Vor fi planificate mai multe măsuri. Îndemnăm cetăţenii să folosească la maxim oportunitatea acestei zile de sărbătoare. Vom face tot posibilul pentru ca ele să se petreacă fără incidente", a anunţat şeful INP, Livii Baziuc. 

RECOMANDĂRILE POLIŢIEI: 

1. Cetăţenii să fie responsabili de bunurile personale pentru a preveni furturile din buzunare sau genţi.

2. La deplasarea către evenimente sau domicilii să evite zonele întunecoase şi lipsite de public. La orice risc sesizat, să apeleze poliţia.

3. Dacă nu a reuşit să prevină un anumit risc, cetăţenii sunt îndemnaţi să memoreze anumite trăsături ale persoanei implicate.

4. Recomandăm să utilizeze transportul public. Dacă utilizează transportul public, să se asigure că sistemul de alarmă a fost activat, automobilul este plasat într-un loc sigur.

5. Să se asigure că locuinţa rămâne în siguranţă.

6. În timpul evenimentelor, părinţii trebuie să aibă grijă de copii pentru a nu-i pierde din vizor.

7. Îndemnăm cetăţenii să nu abuzeze de băuturi alcoolice, să evite implicarea în conflicte sau violenţe şi să apeleze imediat poliţia.

8. Este stric interzis purtarea de armă în locurile publice. În caz contrar, persoanele riscă sancţiuni cu privarea de drept port armă.

9. Pentru orice acţiuni ilegale, persoanele riscă răspundere penală sau contravenţională.

Poliţia îndeamnă cetăţenii să ţină cont de aceste recomandări. Iar în cazul unor situaţii ce prezintă pericol să-şi păstreze calmul, să acţioneze raţional şi să apeleze 112.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu