Peste 3.000 de funcţii din cadrul MAI sunt vacante. Mai mulţi şefi de inspectorate au fost demişi

Embed:

Peste 3. 000 de funcţii din cadrul Ministerului Afacerilor Interne sunt vacante. Potrivit datelor furnizate pentru postul nostru de televiziune, dintre acestea, circa 100 sunt  funcţii de conducere. 

În prezent, din cadrul MAI rămân vacante 13 funcţii de şef şi şef adjunct de inspectorate de poliţie. Se caută şi 22 de şefi sau şefi adjuncţi ai direcţiilor generale şi regionale ale poliţiei.

În acelaşi timp, potrivit datelor, odată cu schimbarea conducerii la poliţie şi MAI au fost demişi, concediaţi sau destituiţi din funcţii: şase şefi de inspectorate de poliţie, doi şefi de departamente, şapte şefi de direcţie, dar şi 5 şefi de secţie.

În total, în această perioadă, numai din funcţii de conducere au plecat sau au fost demişi 36 de foşti angajaţi. Am solicitat de la responsabili din cadrul MAI, informaţii privind numărul total al angajaţilor care, odată cu venirea lui Andrei Năstase în funcţie, au plecat benevol sau au fost concediaţi de la ministerul de interne, dar nu ni s-a oferit o cifră clară.

Cert este că după venirea lui Năstase în fruntea MAI, au fost concediaţi sau destituiţi din funcţii aproape 170 de angajaţi şi conducători de poliţie care au beneficiat pe parcursul carierei de peste 300 de cursuri de pregătire profesională, inclusiv peste hotare, costul cărora nu a fost făcut public de către minister.

Solicitaţi să comenteze dacă lipsa şefilor din cadrul mai multor instituţii poliţieneşti a afectat cumva situaţia infracţională din ţară, ministerul a evitat să vină cu un răspuns.

Lasă un comentariu