Peste 300 de militari şi carabinieri au fost mobilizaţi pentru lucrările de consolidare a digurilor în raionul Ştefan Vodă

Embed:

Peste 300 de salvatori, militari şi carabineri continuă pentru a doua zi lucrările de consolidare a digurilor în raionul Ştefan Vodă. Munca este în toi în satul Crocmaz, unde unde 200 de gospodării sunt în pericol de inundaţii.

Din cauza precipitaţiilor abundente, specialiştii se aşteaptă ca, în următoarele zile, nivelul apei să crească până la doi metri. Astfel, urmează să fie construit un baraj de trei kilometri lungime.
"De ieri dimineaţă şi până azi dimineaţă în localitatea în care ne aflăm Crocmaz, Ştefan Vodă, nivelul apei a crescut cu cinci centimetri, noi monitorizăm din oră în oră nivelul apei. Consolidăm acele locuri care prezintă riscuri şi să excludem acest risc. Noi preconizăm să ne încadrăm în termen până când va ajuge debitul mare aici ", a declarat Alexandru Oprea, şef-adjunct al IGSU.Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a creat o celulă de criză pentru a întreprinde toate acţiunile necesare de prevenire a inundaţiilor.

Lasă un comentariu