Peste 30 de locuinţe din zona metropolitană Manchester din Marea Britanie, evacuate din cauza unui incendiu

Peste 30 de locuinţe din zona metropolitană Manchester, din nord-vestul Angliei, au fost evacuate din cauza unui incendiu de vegetaţie care se răspândeşte în apropiere, transmite miercuri Reuters.

Poliţia din Manchester a anunţat că este afectat un sector cu o lungime de 6 kilometri situat la est de satul Carrbrook.

Incendiul a fost declarat incident major de autorităţile din Manchester. Şcolile din zona afectată sunt închise miercuri, iar localnicii au fost sfătuiţi să ţină închise ferestrele şi uşile caselor. Armata este în aşteptare pentru a interveni în cazul în care se solicită acest lucru, a precizat poliţia, scrie Agerpres.ro.

Focul a fost cauzat de vremea deosebit de caldă şi de vântul care a bătut în ultimele trei zile. Acţiunile echipelor de intervenţie au fost îngreunate de accesul rutier limitat către zona rurală.

''Planul pentru astăzi este de a încerca să desfăşurăm resurse la locul incendiului şi să combatem focul; vom lua în considerare o eventuală asistenţă militară'', a spus un purtător de cuvânt al poliţiei din Manchester.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu