Peste 30 de grilaje şi capace de canalizare au dispărut de pe străzile din Ungheni

Embed:
Peste 30 de grilaje şi capace de canalizare au dispărut de pe străzile din Ungheni în ultimele săptămâni. În timp ce poliţia nu poate da de hoţi, primăria a instalat mai multe pancarte pentru a sensibiliza opinia publică în acest caz. Localnicii spun că vieţile le sunt în pericol.

"Când s-a instalat canalizare pentru scurgeri apă de la ploi, a doua zi, s-a pierdut o gură de canalizare, peste vreo câteva zile s-au pierdut altele."

"Foarte periculos este. Mai ales noaptea când treci şi lumină nu e, foarte periculos. Mergem cu copii. "

"Pericolul e foarte mare. Imaginaţi-vă că te grăbeşti undeva, ai căzut. Le strică, fiindcă la metal uzat nu primesc întregi. Aşa e regula. Şi le duc acolo."

"Dacă cade căruciorul şi eu nu observ. Poate să cadă copilul şi să fie foarte periculos."

De aceiaşi părere sunt şi conducătorii auto, care afirmă că obiectele furate pot fi găsite la punctele de colectare a metalului uzat.

"Să nu sară roata numai, dar restul şi omul să nu cadă. Reporter: Dar cine le fură, ce face cu ele? - Cred că hoţii. Reporter: Şi ce fac cu aceste? La metal."

"Ideea este extraordinară de a pune "Atenţie, acest grătar a fost furat" - astfel, sperăm că o să fie sensibilizată populaţia."

Primarul municipiului Ungheni, Alexandru Ambros, cel care a venit cu iniţiativa de a instala pancartele, spune că hoţii nu au frică nici de Dumnezeu.

"Chiar lângă această frumoasă biserică "Acoperământul Maicii Domnului" au fost sustrase doar trei capace. Este o situaţie care cred eu nu mai poate fi tolerată. Au dispărut deja peste 30 de grătare şi capace de canalizare în oraş. Desigur, noi, de fiecare dată am intervenit şi le-am reînlocuit. Dar, ne-am gândit că acest lucru nu se poate întâmpla la nesfârşit şi înainte de a le reînlocui, am zis să facem o campanie de sensibilizare", a spus ALEXANDRU AMBROS, primarul municipiului Ungheni.

Poliţiştii au înregistrat o singură plângere în acest sens, în 19 iulie, de la Întreprinderea Municipală "Apă Canal" Ungheni. Atunci, angajaţii au spus că au dispărut trei capace de canalizare şi 15 grilaje.

"Prejudiciul cauzat se ridică la 23 de mii de lei. În acest caz a fost iniţiată o cauză penală pentru furt. La moment, poliţiştii întreprind acţiuni de urmărire penală şi măsuri speciale de investigaţii pentru stabilirea tuturor circumstanţelor şi persoanelor implicate", a spus MARIANA BEŢIVU
ofiţer de presă IGP.

Cei găsiţi vinovaţi riscă o amendă de până la 50 de mii de lei, până la 240 de ore neremunerată în folosul comunităţii sau patru ani de puşcărie.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu