Peste 270 de oameni din Indonezia au murit după ce au numărat voturi la alegerile generale din 17 aprilie

Embed:

Deşi pare incredibil, peste 270 de oameni din Indonezia au murit după ce au... numărat voturi la alegerile generale din 17 aprilie. Alţi aproape 1.900 de oameni s-ar fi îmbolnăvit.

Potrivit BBC, persoanele au murit din cauza extenuării şi a condiţiilor de lucru dificile, care au agravat alte boli. Victimele ar fi lucrat toată noaptea încontinuu, fără odihnă şi în condiţii de caniculă.

Aproximativ 80 la sută din cei 193 de milioane de alegători din Indonezia s-au prezentat la peste 800 de mii de secţii de votare. Pentru prima dată în istoria ţării, în aceeaşi zi au avut loc alegeri prezidenţiale, parlamentare şi locale. Au fost 245 de mii de candidaţi propuşi de 16 partide, un record pentru Indonezia.

Favoriţi şa funcţia de preşedinte au fost actualul şef al statului, Joko Widodo, şi fostul general, Prabowo Subianto. Ambii au revendicat victoria, deşi exit-poll-urile l-au dat câştigător pe Widodo.

Generalul Subianto nu şi-a recunoscut înfrângerea nici după câteva zile de la alegeri.

"Poporul nu crede în sondajele tale. Poate ar trebui să te duci în Antarctica. Iar institutele tale de sondare să amăgească pinguinii din Antarctica", a menţionat Prabowo Subianto, candidat la alegerile prezidentiale

Joko Widodo a câştigat alegerile prezidenţiale din 2014 tot în faţa lui Prabowo Subianto, care este ginerele fostului dictator indonezian Suharto şi un susţinător al grupărilor islamiste radicale.

Rezultatele finale ale alegerilor din Indonezia vor fi anunţate pe 22 mai.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu