Peste 25.000 de persoane sunt așteptate la pelerinajul de la Lourdes, Franţa, pentru a i se închina Fecioarei Maria

Aproape 25.000 de persoane sunt așteptate marți la Lourdes, la tradiționalul pelerinaj din 15 august la sanctuarul din Assomption, pentru a i se închina Fecioarei Maria.

Pelerinajul va beneficia de un dispozitiv de securitate semnificativ, deși nu la fel de numeros ca cel din anul 2016, când au avut loc numeroase atentate în Franța, scrie agerpres.ro

Celebrul sanctuar din sud-vestul Franței este unul din principalele locuri catolice de pelerinaj din lume, cu aproximativ 4 milioane de vizitatori anual.

Un număr de 300 de membri ai forțelor de securitate au fost mobilizați pentru a supraveghea pelerinajul, cu 200 mai puțin decât anul trecut. Dispozitivul format din polițiști, jandarmi și militari va patrula orașul, ajutat de mijloace aeriene și de poliția de frontieră.

Pentru a putea controla mai bine afluxul de pelerini, porțile de acces la sanctuar au fost reduse de la 12 în mod obișnuit la doar trei, iar circulația în jurul sanctuarului a fost interzisă și au fost instalate bariere pentru a împiedica impactul vreunui vehicul asupra vizitatorilor.

Din 1873, cel mai mare pelerinaj catolic din Franța sărbătorește, la 15 august, Înălțarea la Cer a Fecioarei Maria, mama lui Iisus, potrivit religiei catolice.

Misa de la Assomption a început la ora  08:00 GMT și va fi urmată după amiază de o rugăciune pentru Franța și întreaga lume, la Grotta Massabielle, unde în 1858 Fecioara Maria i s-a înfățișat tinerei ciobănițe Bernadette Soubirous.

După această apariție, în grotă a țâșnit apă de izvor, iar Fecioara i-a cerut lui Bernadette să ridice aici o biserică. Azi biserica este unul dintre cele mai importante locuri de pelerinaj pentru creștinii catolici, iar izvorului i se acordă puteri miraculoase de tămăduire a bolilor, potrivit a mii de mărturii.

În data de 8 decembrie 1933, Bernadette Soubirous a fost declarată sfântă. Corpul se află și acum neputrezit la mănăstirea Saint-Gildard din Nevers.


Lasă un comentariu