Peste 200 de tinerii din Chişinău au luptat în acest weekend pentru "Trofeul Democraţiei"

Embed:
Peste 200 de tinerii din Chişinău au luptat în acest weekend pentru "Trofeul Democraţiei". Evenimentul s-a desfăşurat la o bază de odihnă din satul Holercani, raionul Dubăsari, şi a reunit simpatizanți și membri ai tineretului democrat din toate sectoarele. Timp de două zile, aceştia au concurat la mai multe probe sportive chiar pe malul râului Nistru şi s-au distrat cum ştiu mai bine. Cele mai aprige lupte s-au dat pe terenurile de fotbal şi volei.

Cei prezenţi spun că sportul şi spiritul de echipă îi dezvoltă.

„Noi ne manifestăm pe plan sportiv, volei, fotbal și alte ocupații și asta ne permite ulterior să ne dezvoltăm și să ne manifestăm ca echipă.”

„Important fiindcă pentru noi, nu participăm doar în așa campionate dar în mai multe și raionale, și republicane și e foarte bine, ne dezvoltăm pentru noi.”

Pentru prima dată a avut loc şi un concurs intelectual.

La finalul fiecărei zile, tinerii au avut posibilitatea să discute cu reprezentanţi ai formaţiunii care promovează democraţia. Aceştia le-au oferit sfaturi despre cum pot prospera în domeniul politic.

„E o simbioză de competiții sportive cu școlarizare politică și cu activități de organizare, de mobilizare a activului organizațiilor noastre de tinere", a spus deputatul PDM, Veaceslav Nedelea.

„Universitatea trebuie să vă dăie două arme foarte importante: cunoștințele și cunoscuții. Nu trebuie să știi doar cartea cu care ai venit la cursul I și ai absolvit, trebuie să-i știi pe toți și pe toate, și din alte universități, și din organizația politică din care face parte, și pe concurenți și din țară și de peste hotare”, a spus președintele Organizației de Tineret PDM, Alexandru Cauia.

„Obținem noi cunoștințe de la întâlnire cu deputații și cu lideri, ei se împărtășesc cu viața lor, cu experiența lor care ne dă un stimul ca să creștem și noi.”

"Trofeul Democraţiei" este la a 7- ediţie. La sfârşitul lunii august va avea loc etapa naţională, la care vor participa în jur de 2000 de tineri democraţi din toată ţara.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu