"Peste 200 de copii au fost abuzaţi sexual anul trecut. Numărul victimelor ar putea fi şi mai mare"

Embed:

Instituţiile statului nu întreprind acţiuni suficiente, pentru a preveni abuzul sexual asupra copiilor. Constatarea este expusă într-un studiu, prezentat astăzi la Guvern. Potrivit autorilor, peste 200 de copii au fost abuzaţi sexual, anul trecut. Ei avertizează însă că numărul victimelor ar putea fi mult mai mare.

Potrivit studiului, în prezent, sunt puţini specialişti, pregătiţi să ofere copiilor abuzaţi sexual consiliere psihologică. 

"Fiindcă în cadrul MAI nu există o bază performantă, care ar ţine la evidenţă aceşti copii, noi nu putem astăzi să menţionăm numărul exact al copiilor abuzaţi. Este o slabă responsabilitate în rândul angajaţilor Ministerului de Interne, în special al ofiţerilor de urmărire penală, care nu fac înregistrări corecte în fişa victimei", a declarat şeful catedrei sociologie de la Universitatea de Stat, Anastasia Oceretnâi.

"De la 1 ianuarie am introdus noul sistem informaţional în Direcţia informaţie. Este vorba de modul de primiri, gestionare şi prelucrare a datelor statistice", a spus viceministrul de Interne Ion Bodrug. 

Ministrul Muncii, Valentina Buliga, consideră că vinovaţi, în asemenea cazuri, sunt atât autorităţile, cât şi părinţii. 

"Eu regret că avem probleme, situaţii dificile. Nu vreau să spun că s-au făcut puţini paşi, dar sunt probleme mari", spune ministrul Municii, Protecţiei Sociale şi Familiei, Valentina Buliga.

Studiul, realizat de către profesori ai Catedrei de sociologie a USM, a fost prezentat în cadrul şedinţei Consiliului Naţional pentru Protecţia Dreptului Copilului.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu