Peste 20 de vânători din Copăceni au profitat de prima zi de deschidere a sezonului de vânătoare

Embed:

Peste 20 de vânători din satul Copăceni au profitat încă din prima zi de deschiderea sezonului de vânătoare şi au mers în pădurea din apropierea localităţii, pentru a-şi arăta măiestria. Limita stabilită pentru anul acesta este de 469 de animale.

Trezirea a fost la ora opt, iar pe lângă echipamentul necesar, vânătorii şi-au luat în ajutor şi câţiva câini pregătiţi.

"Noi la vânătoare ne ducem şi fără câini, dar sigur că nădejdea principală sunt câinii. Astfel, probabilitatea să dăm de mistreţi este mare", a menţionat vânătorul Ion Bârsanu.

"O cheamă Ceara, are trei ani şi lucrează foarte bine prin pădure. Dacă azi nu vom avea câini, nici mistreţi nu vom avea", a adăugat vânătorul Nicolaie Alenic.

După ce au primit toate instrucţiunile, vânătorii s-au urcat în maşini şi au pornit spre pădurea din apropierea localităţii. În prima zi, ei au avut mai multe tentative de a prinde animale, însă acestea nu s-au soldat cu succes.

"Nu avem noroc de dimineaţă, dar poate vom avea noroc până seara. Nu ne lăsăm până nu-l împuşcăm", a spus vânătorul Ştefan Mihailuic.

În sezonul de vânătoare 2010-2011 au fost scoşi la vânătoare peste 1.000 de mistreţi, dintre care numai 196 au fost vânaţi. În Moldova sunt aproape 15.000 de vânători care activează în aproape 700 de fonduri de vânătoare.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu