Peste 20 de imigranți ilegali de origine africană, au trecut granița din SUA în Canada

Cel puțin 22 de persoane, în majoritate de origine africană, au trecut granița pe jos, în cursul nopții de sâmbătă spre duminică, a precizat un responsabil al municipalității Emerson, Greg Janzen, contactat la telefon potriviti agerpres.ro.

Mai multe zeci de solicitanți de azil au trecut granița canadiană în apropierea localității Emerson — la 120 de kilometri sud de Winnipeg — de la preluarea puterii de către Donald Trump și semnarea decretului vizând interzicerea temporară a intrării în Statele Unite a cetățenilor din șapte țări majoritar musulmane și a tuturor refugiaților.

Conform unui acord canadiano-american, solicitanții de azil proveniți din Statele Unite sunt în general trimiși înapoi la punctele de frontieră din Canada, însă acest lucru nu se aplică celor care trec ilegal frontiera prin alte puncte.

Cei 22 de migranți au fost luați în primire de poliție și serviciile de imigrație pentru a completa cererile de azil în Canada, a informat Greg Janzen.

El a precizat că alți opt solicitanți de azil au sosit vineri, subliniind că intrările sunt mai numeroase în cursul weekendului. Migranții care au trecut frontiera la începutul lui februarie au fost nevoiți să înfrunte condiții dificile cu temperaturi polare: doi dintre aceștia au avut mâinile degerate și li s-au amputat mai multe degete.

La sfârșitul săptămânii trecute temperaturile au fost însă mai blânde.

Sosirea migranților, majoritatea aflați în situație ilegală în SUA, a crescut semnificativ la Manitoba.

De la începutul anului, 99 de persoane au trecut granița pentru a cere azil, potrivit autorităților locale.

Tendința îngrijorează responsabilii municipali din Emerson care au lansat un apel autorităților federale și ale provinciei să majoreze resursele pentru a face față situației.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu