Peste 150 de angajaţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi-au prezentat propriile vinuri

Embed:

Pompierii au demonstrat astăzi că nu sunt buni doar la stingerea incendiilor şi salvarea de vieţi, ci şi în gospodărie. Peste 150 de angajaţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi-au prezentat vinurile din propriile beciuri în cadrul unui Festival specializat.

"Aici avem o recoltă a vinului 2017 vin făcut din struguri de masă moldova. Acest vin fost făcut în condiţii de casă, conform tradiţiilor pe care le-am învăţat de la bunei."

Salvatorii ISU de la sud au hotărât să improvizeze. Ei au îmbrăcat straie naţionale, au adus covoarele moştenite şi chiar fotografii ale rudelor.

"Sunt fotografiile mele personale a străbuneilor din partea mamei mele. Conservăturile sunt la fel din grădina personală a părinţilor noştri, a colegilor", a spus locotenentul în cadrul ISU Cahul, Ludmila Zlatovcini.

De pe masă nu a lipsit nici porcul copt la rotisor.

"Aici noi prezentăm o preparare a unui purceluş crescut în condiţii de casă, crescut în gospodăria mea personală."

Nici pe mesele salvatorilor originari din regiunile de Centru şi Nord nu au lipsit vinurile şi bucatele tradiţionale. La împletirea sarmalelor şi la copt pâinea au dat o mână de ajutor mamele şi soţiile salvatorilor.

"Avem pâinică coaptă în cuptor acasă de soţie. Ea mi-a copt-o şi mi-a adus-o azi dimineaţă", a spus şeful de secţie ISU Criuleni, Ştefan Manole.

"Au gătit un răţoi de casă mut, care nu vorbeşte., un picior de porc au mai gătit o fripturică în pâine", a spusşeful ISU Ungheni, Oleg Blisceag.

Unii pompierii din nordul ţării au venit la eveniment şi cu ţuică.

"Şi aici avem tradiţional patru feluri de ţuică, cea mai deosebită este ţuica din gutuie care se strânge toamna tarziu. În timpu liber, în serile lungi de toamnă, iarnă mai găsim timp liber să ne ocupăm şi cu îndeletnicirile tradiţionale."

"Viţa de vie este ca o doamnă, o domnişoară trebuie să o îngrijeşti permanent. Am avut grijă de ea. Sperăm ca anul viitor o să venim cu acest poloboc frumos şi o să ocupăm locuri de frunte nu doar la vinul alb dar şi la cel roşu", a spus reprezentantul ISU Drochia, Alexandru Irodoi.

Învingătorul la capitolul cel mai bun vin roşu a câştigat Nicolae Grati, salvator din Străşeni.

"Bineînţeles că sunt bucuor. Concurenţa a fost mare. Eu am emoţii îmi cer scuze."

"Evident că au fost prezentate foarte multe şi calitative vinurile fabricate de dumneavostfră. Domnul Oleg, arbitrul principal s-a străduit să fie obiectiv", a spus şeful IGSU, Mihail Harabagiu.

La festival a venit şi o delegaţie din Transnistria şi din Iaşi.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu