Peste 140 de suporteri, arestaţi înaintea meciului Ajax - Juventu. Care este motivul

Peste 140 de suporteri, în principal italieni, au fost arestaţi, miercuri, la Amsterdam, înaintea meciului dintre Ajax şi Juventus Torino, din prima manşă a sferturilor de finală ale Ligii Campionilor la fotbal, deoarece au fost găsite asupra lor obiecte potenţial periculoase, scrie agerpres.ro.

Un prim grup de 46 de suporteri a fost arestat în cursul după-amiezii, într-o staţie de metrou din Amsterdam, iar apoi alte 61 de arestări au fost efectuate la ''Johan Cruyff ArenA'', unde s-a desfăşurat meciul.

În cele două grupuri de fani majoritatea erau italieni, potrivit comunicatului poliţiei.

Unii fani aveau asupra lor petarde, spray-uri lacrimogene, un cuţit, torţe, un ciocan şi bastoane extensibile, a precizat poliţia, care a publicat fotografii cu obiectele confiscate.

Pe Facebook, ministrul italian de interne, Matteo Salvini, anunţase arestarea a 120 de suporteri ai echipei Juventus.

''Suspecţii au fost transferaţi la un centru de detenţie cu autobuzele'', a indicat poliţia din Amsterdam, menţionând că ancheta este în desfăşurare.

Peste 30 de arestări au fost efectuate în apropierea stadionului, în cursul serii, unde fanii au aprins artificii, au aruncat cu pietre şi au spart geamuri. Aceste ultime arestări au avut loc la intrarea în stadion a fanilor echipei Ajax, menţionează agenţia olandeză ANP.

Ajax şi Juventus au terminat la egalitate, 1-1, miercuri seara, la Amsterdam, în prima manşă a sferturilor de finală ale Ligii Campionilor.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu