Peste 1.000 kg de carne de porc, confiscate de vameși la frontiera moldo-ucraineană în perioada de prohibiție

Serviciul Vamal și ANSA continuă acțiunile intensificate de control la posturile vamale de frontieră în vederea neadmiterii apariției unor noi focare de pestă porcină africană (PPA) pe teritoriul Republicii Moldova. 

Astfel, în perioada 01- 31 martie a.c., angajații Serviciului Vamal au înregistrat la frontiera moldo-ucraineană 118 tentative de introducere în țară a produselor din carne de porc (în stare proaspătă și procesată), fiind reținute aproximativ 260 kg de produse din carne de porc.

Amintim că intensificarea măsurilor de control a fost dispusă de către conducerea Serviciului Vamal la data de 25 octombrie 2016, iar până în prezent au fost consemnate 416 cazuri de depistare a produselor din carne de porc, iar cantitatea totală reținută se cifrează  la aproximativ 1.095 kg.

În acest context, Serviciul Vamal și ANSA atenționează în mod repetat cetățenii care traversează frontiera de stat de a se abține de la procurarea și introducerea în țară a produselor din carne provenită de la animalele receptive la virusul PPA (porcii domestici și mistreții), pentru a evita răspândirea virusului de pestă porcină africană pe teritoriul Republicii Moldova.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu