Peste 1.000 de oameni sunt aşteptaţi la cea de-a zecea ediţie a festivalului Art-Labyrinth

Aproape o mie și jumătate de oameni vor ajunge anul acesta la cea de-a zecea ediție a festivalului Art-Labyrinth. De data aceasta, evenimentul va are loc pe malul râului Nistru, în apropierea orașului Ocnița, unde a și fost instalat un orășel improvizat din corturi.

Timp de o săptămână de zile participanții se vor afla sub cerul liber, vor pregăti bucate la foc de tabără, vor dansa, vor face yoga și vor însuși noi meșteșuguri. 

În sufletele celor adunați aici domnește liniștea și pacea. Tocmai după asta vin la Art-Labyrinth mii de oameni, de fiecare dată. Iar din orice cort instalat aici se aude câte o chitară, care mângâie sufletele celor dornici de frumos.

"Iubesc natura și acest loc mi se pare perfect. Este locul unde noi, oameni simpli, ne-am adunat împreună și am organizat acest mare festival", a spus Haim, voluntar din Israel. 

"Acum facem un ceai din vișine și diferite crenguțe din plante. Este interesant și plăcut să ne aflăm aici, să dormim în aceste corturi, suntem pentru prima dată aici, în acest fel", a spus Iulia, participantă. 

Bucătăria este una divină și pur și simplu deosebită și potrivită pentru fiecare participant. Raw-vegană, vegană, vedică, vegetariană - după orice gust și preferințe. Orcine poate opta pentru oricare dintre acestea.

La fel poate asista și la master-class-urile de gătit bucate din aceste bucătării, care adună tot mai mulți adepți în ultimul timp.

Nu lipsesc nici lecțiile de meșteșugărit, cum ar fi cele de confecționat vase din ceramică.

"În general facem suvenire de tot felul, care pot fi confecționate cap-coadă, de la modelare la ardere, vopsit, decorare...După care le luăm cu noi", a spus specialistul în vopsit din Ucraina, Olga Vorobiov. 

Iar cei mai activi pot opta pentru lecții dinamice.

"Orice obiect care poate fi asociat cu o bară cu care putem contacta. Ideea este să nu ținem această bară între degetele de la mână, ci pe braț, mai sus, sau să folosim oricare altă parte a corpului, principalul - fără mâni", a spus instructorul Serghei Hachi. 

Toți acești oameni vin aici dintro altă realitate, unde sunt manageri, directori, consultanți, medici, profesori. Iar la festivalul Art-Labyrinth pe toți îi unește dragostea față de natură, pentru că toți sunt adepții activităților în aer liber și a odihnei active.

Cei care vin aici cu toată familia nu regretă. Copiii au și ei activități pe toate gusturile.

"Eu am fost cu părinții încă la primul festival și aveam pe atunci trei ani. Anul trecut am fost meșter și am copt pâine. Acum va fi la fel, dar m-am înscris și la cercul de aeromodele", a spus Maxim, participant. 

La festivalul de muzică și cultură alternativă Art-Labirint mișcarea și pasiunea pentru locurile și lucrurile noi sunt la ordinea zilei.

"Oamenii sunt atrași de locurile noi, pe care le descoperă la fiecare ediție a festivalului. Tradiția este una veche, dar avem și una nouă în acest an - festivalul va dura o săptămână, până acum a fost doar trei zile", a spus coordonatorul master-class, Serghei Natarov. 

Festivalul a început în data de 3 iulie și va dura timp de șapte zile.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu

EMISIUNI PUBLIKA »