Peste 100 de români IMPUŞI SĂ MUNCEASCĂ LA NEGRU în Italia

Percheziții în judeţul Galaţi la o grupare suspectată că, în  intervalul 2009 -2016,  a racolat peste 100 de persoane în vederea exploatării prin muncă în străinătate, scrie Realitatea.net.

Potrivit DIICOT, inculpaţii Spînu Titi, Spînu Iulian şi suspecţii S. C. şi S. V., direct sau prin intermediul altor persoane, au racolat victimele cu promisiunea unui salariu de 1.000 euro lunar pentru a munci la diverse ferme agricole de pe teritoriul Italiei. Ajunşi la destinaţie, condiţiile referitoare la cazare, durata legală a zilei de muncă erau cu totul altele, neavând posibilitatea de a pleca benevol de la locurile de muncă respective, neavând posibilitatea unui contact direct cu angajatorii la care lucrau datorită necunoaşterii limbii italiene şi supravegherii continue exercitate asupra lor.

De la fiecare victimă inculpaţii încasau suma de 150 de euro lunar, pentru întreaga întreaga perioadă în care victimele lucrau în Italia, drept comision pentru faptul că le-a fost găsit un loc de muncă, obţinând în acest mod peste 100.000 de euro.

Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Galaţi au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor Spînu Titi şi Spînu Iulian, suspecţii S. C. şi S. V. sustrăgându-se urmăririi penale.

Dosarul a fost înaintat Tribunalului Galaţi cu propunerea de luare a măsurii arestării preventive, pentru o durată de 30 de zile, faţă de inculpaţii Spînu Titi şi Spînu Iulian.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu