Peste 10 mii de apartamente la mansardă vor fi construite în următorii ani în Capitală

Embed:

Peste 10 mii de apartamente la mansardă vor fi construite în următorii ani în Capitală. Primăria însă nu va investi niciun ban în acest proiect. Potrivit autorităţilor, în Chişinău sunt peste 500 de blocuri, la care pot fi construite mansarde.

Aproximativ zece companii din capitală construiesc apartamente la mansardă.
Una din ele construieşte locuinţe pe strada Gheorghe Asachi. Directorul tehnic al întrepridnerii, Sergiu Dima, ne-a povestit că unul dintre cele mai mare avantaje ale mansardelor îl constituie faptul că se construiesc foarte repede, în cel mult şase luni.

În 2010 au fost construite în jur de 60 de astfel de apartamente. Pot fi mansardate doar blocurile cu 4 sau 5 etaje. În principiu, aprtamentele la mansardă au aceeaşi suprafaţă ca şi apartamentele obişnuite. O locuinţe cu o cameră are în jur de 35 de metri pătraţi, cu două - în jur de 50 de metri pătraţi, iar cu trei camere - peste 60 de metri pătraţi.

În cazul în care o firmă este dispusă să construiască mansarde, una dintre condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească este să efectueze şi alte tipuri de lucrări. Inclusiv să repare faţada clădirii şi reţelele inginereşti. Autorităţile spun că, datorită mansardării, blocurile din Capitală vor arăta, în primul rând mai bine, în al doile rând, nu vor mai avea treabă cu reparaţia reţelelor inginereşti vreo 70 de ani de acum încolo.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu