Peste 10 ha de vegetaţie au fost nimicite de flăcări în apropiere de oraşul Căuşeni (FOTO)

Salvatorii au intervenit pentru a stinge un incendiu de vegetaţie în oraşul Căuşeni. 

Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat, duminică, 16 februarie, la ora 12:47. Potrivit datelor IGSU, o suprafață extinsă de vegetație uscată în apropierea sectorului locativ a luat foc.

La fața locului au intervenit  trei echipaje de pompieri, dar și tehnica specializată a autorităților publice locale, care au reușit localizarea arderii către ora 15:15, astfel evitând răspândirea  focarelor spre casele oamenilor.

Incendiul a fost lichidat complet la ora 16:50, iar flăcările au nimicit 10 ha de vegetație uscată. Circumstanțele și cauza producerii incendiului urmează a fi stabilite ulterior. Salvatorii avertizează despre riscul incendiilor de proporţii în condiţii de vânt.

În vederea prevenirii situațiilor excepționale, pompierii îndeamnă cetăţenii să respecte normele antiincendiare, în special la utilizarea focului deschis.

Oamenii sunt îndemnați să nu aprindă gunoiul și vegetația uscată, în apropiere spațiilor forestiere, dar și a celor de locuit, pentru a evita incendiile şi extinderea acestora. 

loading...

Lasă un comentariu