Peste 1 500 de sculpturi în formă de urşi Panda, expuse la Aeroportul Internaţional din Hong Kong

Embed:

Sute de urşi Panda au împânzit aeroportul internaţional din Hong Kong, însă nu este vorba despre animăluţe adevărate, ci de sculpturi create de către un artist francez. Iniţiativa face parte dintr-un program al Fondului Mondial pentru Natură şi are drept scop promovarea conservării urşilor.

Cei 1.600 de urşi panda au fost creaţi din hârtie reciclată de către artistul francez Paulo Grangeon, care a lansat proiectul încă în 2008. Numărul sculpturilor este simbolic pentru că anume atâtea animale au mai rămas în lume. Expoziţii similare au fost organizate şi în alte oraşe mari din lume. Figurinele sunt realizate manual în Thailanda.

"Ursul panda este logo-ul Fondului Mondial pentru Natură. Nu o să puteţi găsi aceste sculpturi în magazine, nu sunt jucării. Fiecare urs Panda este creat manual şi fiecare este diferit", a declarat artistul francez Paulo Grangeon.

Sculpturile în formă de urşi panda vor fi expuse în 10 locaţii diferite din Hong Kong, până în data de 21 iunie. Ulterior, figurinele vor putea fi cumpărate pentru cu 200 - 450 de dolari fiecare. Banii vor fi utilizaţi pentru iniţiative de conservare a acestor animale.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu