PESTĂ PORCINĂ LA VULCĂNEŞTI. Doi porci infectaţi au fost găsiţi morți pe marginea drumului

Embed:

Culmea iresponsabilităţii. Doi porci bolnavi de pestă porcină africană au fost lăsaţi morţi pe marginea drumului, la mai puţin de un kilometru de oraşul Vulcăneşti.

Potrivit ANSA, după confirmarea virusului, a fost instituită o comisie care a probat un plan de acţiuni pentru combaterea focarului. Deocamdată, nu se ştie cine este proprietarul animalelor. La faţa locului au fost instalate filtre sanitare.

Ultimul focar de pestă porcină a fost înregistrat în luna iunie, în satul Mereni, raionul Anenii Noi. Boala virală a fost depistată la o gospodărie țărănească unde șase animale au murit. Pentru a stopa răspândirea bolii, alte 24 de animale au fost arse.

Specialiştii ANSA susţin că situaţia a revenit deja la normal şi starea de carantină va fi ridicată în zece zile. De la începutul acestui an, au fost depistate focare de pestă porcină în raioanele Căuşeni, Ştefan Vodă şi Ceadîr-Lunga și Taraclia.

Premierul Pavel Filip a solicitat anterior instituţiilor responsabile să ia masuri sporite pentru prevenirea răspândirii virusului pe teritoriul ţării.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu