Pesta porcină, ÎN VIZOR! Pavel Filip a cerut convocarea Comisiei pentru Situații Excepționale

În legătură cu focarele de pesta porcină înregistrate în ţara vecină, Ucraina, premierul Pavel Filip a cerut convocarea Comisiei pentru Situații Excepționale.

Membrii Comisiei urmează să aprobe un plan de măsuri pentru a preveni apariţia pestei porcine pe teritoriul Republicii Moldova. 

"Există un risc sporit ca pesta porcină să treacă și în Republica Moldova. În acest sens vreau să solicit să întreprindeți de urgență toate măsurile, astfel încât să evităm riscul introducerii în țară a cărnii contaminate cu acest virus", a declarat prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip.

Premierul a precizat că cele mai multe focare de pesta porcină au fost înregistrate pe teritoriul Ucrainei în luna august.

Astfel, Pavel Filip a cerut Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, Seviciului Vamal și Poliției de Frontieră să întreprindă măsurile necesare pentru a preveni răspândirea acestui virus în ţara noastră.  

Pesta porcină africană este o boală virală a porcinelor domestice şi sălbatice. Mortalitatea este de 100% pentru porcii care se îmbolnăvesc. Virusul nu se transmite la om.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu