Perspectivele cooperării autorităților moldovene cu Europol au fost discutate la Haga

Stadiul cooperării și perspectivele consolidării relațiilor țării noastre cu Europol au fost abordate în cadrul întrevederii ambasadorului Republicii Moldova în Regatul Țărilor de Jos, Tatiana Pârvu, cu directorul executiv al Europol, Catherine de Bolle.

Interlocutorii au efectuat un schimb de opinii pe marginea implementării Acordului de cooperare strategică și operațională, încheiat între Republica Moldova și Europol la 18 decembrie 2014 și contribuția autorităților naționale la realizarea obiectivelor organizației, incluse în Acordul de Asociere RM-UE.

Vorbind despre provocările crescânde la adresa securității cetățenilor și importanța cooperării între state în vederea combaterii crimei organizate în toate formele sale, directorul executiv a apreciat prestația organelor Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Moldova, inclusiv în cadrul organizațiilor internaționale cum ar fi Interpol. Catherine de Bolle a mulțumit pentru decizia de numire a reprezentantului țării la Organizația de la Haga și activitatea ofițerului de legătură la Europol.

La rândul său, ambasadorul Tatiana Pârvu a exprimat gratitudine pentru suportul continuu acordat de către Europol în consolidarea capacităților instituțiilor de profil din Moldova, organizarea instruirilor, precum și asigurarea cu tehnica necesară organelor Ministerului Afacerilor Interne.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu