Personalităţi ale vieţii publice vor juca un meci amical de fotbal cu foşti consumatori de droguri

Embed:

Personalităţi ale vieţii publice, dar şi persoane care au avut experienţa consumării drogurilor vor juca astăzi un meci amical de fotbal pe stadionul Dinamo din Capitală. Meciul este organizat în vederea sensibilizării tinerilor asupra pericolului dependenţei de substanţele narcotice.

Provocarea de a ieşi pe teren şi de a juca fotbal cu foşti narcomani au acceptat-o mai multe personalităţi, printre care primarul Dorin Chirtoacă, jurnaliştii Nicu Timofti, Alex Gurdilă, Alexandru Şischin, Sergiu Voloc, cântăreţul Nicu Ţărnă, reprezentanţi ai ministerului Sănătăţii şi angajaţi ai MAI.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, numărul consumatorilor de droguri la nivel naţional depăşeşte cifra de 9.400, fiind în creştere cu peste 350 de persoane, comparativ cu anul 2010. Cel mai mare consum de droguri este înregistrat în mediul urban. Municipiul Chişinău este lider la acest capitol, numărul narcomanilor fiind de 6.900 de persoane. Şi în municipiul Bălţi numărul toxicomanilor este foarte ridicat, fiind înregistrate 815 persoane care consumă droguri. Clasamentul este urmat de oraşul Ialoveni cu aproape 180 de narcomani, Ungheni cu peste 140 şi Cahul, unde au fost înregistraţi 110 toxicomani. Cazuri de consumare de droguri au fost înregistrate, de asemenea, în oraşele Nisporeni, Dubăsari, Şoldăneşti şi Sângerei. Totodată, anul trecut, au fost înregistrate peste 1.000 de cazuri noi de consumare a narcoticelor. Astfel, în 2011, la 100 de mii de locuitori au fost înregistraţi 265 de toxicomani. Potrivit datelor oficiale, cei mai mulţi consumatori de stupefiante sunt tineri cu vârsta de până la 30 de ani.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu