Persoanele implicate în dosarul cu privire la meciul din finala Cupei Moldovei, deschise să conlucreze cu oamenii legii

Embed:

Meciul din finala Cupei Moldovei dintre Rapid Ghidighici şi Milsami Orhei a ajuns la Centrul Anticorupţie! Conducerea ţării i-a sesizat responsabilii de la Centru, care au iniţiat deja un dosar penal. Toate acestea au loc după apariţia în presă a mai multor declaraţii scandaloase, făcute de către patronul clubului Rapid Ghidighci, Victor Ostap.

Toate părţile implicate în dosarul deschis în privinţa finalei şi-au anunţat intenţia de a conclucra cu oamenii legii. Mai mult, preşedintele Federaţiei moldoveneşti de Fotbal, Pavel Cebanu, a menţionat că va aduce probele necesare. Audierile vor începe însă, probabil, pe 10 iunie, când în ţară se va întoarce omul care a venit cu acuzaţiile de mită, patronul rapidiştilor, Victor Ostap.

"Urmează a fi audiate toate persoanele implicate în acest caz, inclusiv şi persoana care a făcut declaraţii publice privind pretinsa mituire a arbitrului respectiv", a precizat Bogdan Zumbreanu, director adjunct Direcţia Urmărire Penală CCCEC.

Toate părţile implicate în acest caz au anunţat că vor conlucra cu Centrul Anticorupţie.

"Toate materialele care le are Federaţia, opiniile toate vor fi puse la dispoziţie ca să elucidăm acest caz. Mai departe sunt organe de resort care pot face acest lucru. Ei dispun de tehnică specială şi mijloace care pot să ducă la bun sfârşit aceste cazuri. Noi de mult timp batem alarma", a specificat preşedintele FMF, Pavel Cebanu.

"Sperăm că în cele din urmă vor începe anumite anchete nu doar privind finala Cupei Moldovei, dar şi despre semifinala Cupei, dar şi despre alte cazuri care au fost înainte",  a afirmat Eugen Grădinaru, director executiv, Rapid.

"Sunt doar nişte zvonuri nefondate aduse de domnul Ostap. Îmi pare foarte rău că CCCEC nu s-a autosesizat, ci a luat măsuri la solicitarea cuiva. Noi suntem deschişi şi vom ajuta toate forţele de ordine, atât pentru meciurile din campionat, cât şi cele din Cupă.", a spus Viorel Jardan, director tehnic Milsami Orhei.

Deşi dosarul penal în acest caz a fost deschis deja, audierile ar putea începe abia după 10 iunie, când în Moldova revine patronul Rapidului, Victor Ostap, care a declarat că arbitrul Ghenadie Sidenco ar fi luat mită.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu