Persoanele decorate cu distincţii de stat, de tip "cruce", vor beneficia de 100 de lei lunar

Persoanele decorate cu distincţii de stat, de tip "cruce", vor beneficia de dreptul la alocaţie nominală. Parlamentul a votat, în ședința de astăzi, modificările și completările la Legea cu privire la veterani.
 
Potrivit modificărilor, cuantumul alocației va fi de 100 de lei lunar și urmează a fi plătit, cu începere din 1 ianuarie 2019. Vor beneficia de dreptul la alocaţie nominală doar în cazul în care persoanei îi va fi stabilită pensia.
 
Totodată, persoanelor decorate, care se încadrează în mai multe categorii de beneficiari de alocații nominale, li se stabilește o singură alocație, la alegere.
 
În prezent, în cadrul sistemului de decorații de stat al Republicii Moldova există o singură distincție de tip "cruce" și anume "Crucea Misiunilor Internaționale". Anual, în cadrul misiunilor/operațiilor internaționale participă circa 100 de cetățeni ai Republicii Moldova.
 
Din anul 1997 și până în prezent, în cadrul misiunilor internaționale au participat circa 600 de militari. Dintre aceștia, 120 și-au stabilit dreptul la pensie, iar jumătate din acest număr au fost decorate cu diferite distincții de stat. Anual, circa 30 de militari activi sunt decorați.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu