Persoanele cu venituri mici nu vor putea beneficia de programul "Prima Casă"

Embed:

Cei care au venituri mici nu vor avea acces la programul "Prima casă". Declaraţia a fost făcută de preşedintele comisiei parlamentare pentru economie, Veaceslav Ioniţă, în cadrul emisiunii Ţara lui Dogaru, de la Publika TV.

"Programul prima casă doar îţi rezolvă problema dobânzii mai mici, ea nu îţi rezolvă problema creditelor personale. De aceea, dacă cineva are venituri mai mici de 7-8 mii de lei pe lună din păcate nici teoretic nu putem vorbi de acest program", a declarat VEACESLAV IONIŢĂ, preşedintele comisiei parlamentare pentru economie, buget şi finanţe.

În cadrul aceleiaşi emisiuni, jurnalistul român Radu Soviani, de la Money Channel, a declarat pentru Publika TV că experienţa programului Prima Casă din România s-a dovedit una negativă. El a adăugat că acesta nu a reprezentat o soluţie pentru relansarea pieţei imobiliare.

Potrivit primarului capitalei, Dorin Chirtoacă, autorităţile caută posibilităţi pentru a lansa, în Moldova, programul de stat "Prima casă", asemănător celui implementat în România. El a precizat că proiectul ar putea fi definitivat în câteva luni.

Lasă un comentariu