Persoanele cu nevoi speciale din stânga Nistrului vor avea parte de asistenţă socială de calitate

Embed:
Persoanele cu nevoi speciale din stânga Nistrului vor avea parte de asistenţă socială de calitate. Mai mulți specialişti din Tiraspol au fost la Criuleni pentru un schimb de experiență.

"Noi oferim servicii de asistență socială, dar nu putem face față tuturor solicitărilor. Aici, la Criuleni, este mult mai dezvoltat acest serviciu", a spus Natalia Cîrcîs, asistent social.

Victoria Secu este de 18 ani directoarea unei asociații care se ocupă de îngrijirea persoanelor cu dizabilități. Femeia spune că în această perioadă a deprins multe lucruri și că este gata să împărtăşească din experienţa ei cu colegii din Tiraspol.

"Noi suntem regional amplasați foarte aproape, dar există foarte mari diferențe în ceea ce privește serviciile de suport create pentru persoanele cu dizabilități", a spus Victoria Secu, directoarea Asociației Obștești "Femeia și Copilul - Protecție și Sprijin".

Asociația Obștească "Femeia și Copilul - Protecție și Sprijin" din Criuleni are și o echipă care se deplasează la domiciliul persoanelor cu nevoi speciale.  Asociația a obținut finanțare europeană pentru a face transfer de experiență în stânga Nistrului.

"Peste o zi vin și îi fac mâncare, curățenie, achit și comunalele", a spus Aliona Puşca,  lucrător social.

Activitatea echipei mobile e finanțată de Consiliul Raional Criuleni.

"Noi susținem financiar orice proiect care vine în a îmbunătăți situația persoanelor aflate în situații de criză sau persoane cu dizabilități", a spus Veaceslav Burlac, președintele raionului.

În raionul Criuleni sunt în jur de 3200 de persoane cu dizabilități care primesc asistență socială.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu