Persoanele cu nevoi speciale din Moldova vor beneficia de asistență telefonică gratuită

Embed:

Persoanele cu dizabilități vor beneficia de asistență telefonică gratuită. Mai exact, acestea vor primi sprijin informațional şi vor putea raporta cazurile de încălcare a drepturilor. Regulamentul noului serviciu de asistență a fost aprobat de Guvern. Numărul va fi disponibil în regim non-stop, cu acces simultan din țară și de peste hotare.

"Ne propunem facilitarea accesului gratuit gratuit al informaţie, la fel identificarea, referirea şi sesizare a cazurilor de încălcare a drepturilor persoanelor cu dizabilităţi către organele competente", a menţionat Silvia radu, ministrul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale.

Serviciile de consultanță vor fi oferite de un prestator acreditat şi contractat de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. Costul apelurilor interne vor fi suportate de prestator, iar al celor externe - de apelant.

Serviciul poate fi contactat și prin WhatsApp, Viber, Skype sau SMS. Pentru activitatea serviciului, în bugetul de stat sunt prevăzute 963 de mii de lei. În Republica Moldova locuiesc peste 180 mii de persoane cu nevoi speciale.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu