Persoanele cu IQ ridicat nu se plictisesc uşor: cum explică cercetătorii constatările studiului

Un studiu american dezvăluie modul în care reacţionează oamenii cu un IQ ridicat atunci când se plictisesc şi care sunt dezavantajele gândirii leneşe.

Rezultatele unui studiu american sprijină ideea că persoanele cu un IQ ridicat nu se plictisesc uşor, petrecându-şi mai mai mult timp cu propriile gânduri. Oamenii cu o inteligenţă scăzută au o activitate a creierului redusă, aceştia simţind nevoia să-şi stimuleze mintea cu activităţi externe, resimţind imediat starea de plictiseală.

Cercetătorii au realizat acest studiu timp de trei decenii, pe un grup de elevi din Florida. Chestionarul cunoscut sub numele de „Nevoia de cunoaştere” a cerut participanţilor să dezvăluie procentul în care sunt de acord cu afirmaţii precum: „Chiar îmi place o sarcină care presupune găsirea unor soluţii noi la anumite probleme” şi „Mă gândesc cât de greu îmi va fi să…”.

Pe parcursul următoarelor şapte zile, subiecţii au purtat un dispozitiv la încheietura mâinii, care urmărea mişcările lor şi nivelurile de activitate, oferind un flux constant de date cu privire la activitatea fizică.

Rezultatele au arătat că elevii cu o gândire dezvoltată au fost mai puţin activi în timpul săptămânii, în comparaţie cu celălalt grup, scrie adevarul.ro.

Cercetătorii au sugerat că rezultatele exemplifică ideea că non-cugetătorii se plictisesc mult mai uşor, astfel încât trebuie să-şi umple timpul cu activităţi fizice.

Totuşi, dezavantajul celor care iubesc să petreacă timp cu propriile gânduri este impactul negativ al stilului de viaţă sedentar.

Cercetătorii au sugerat că oamenii mai puţin activi, indiferent de nivelul de inteligenţă al acestora, trebuie să-şi urmărească nivelul de activitate pentru a nu le fi afectată starea de sănătate.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu