Persoanele cu dizabilităţi, ignorate de autorităţi. Ce au decis să facă membrii Asociaţiei "Motivaţie"

Embed:

Loviţi de soartă, dar şi de nepăsarea autorităţilor, persoanele care se deplasează în scaun rulant se confruntă cu mari problemele chiar în capitală. Din cauza străzilor pline de gropi, a bordurilor înalte şi a clădirilor fără rampe speciale, aceşti oameni, adesea, nu pot intra nici măcar într-un magazin. Iată de ce membrii Asociaţiei "Motivaţie" au decis să lanseze harta străzilor şi clădirilor inaccesibile pentru persoanele cu dizabilităţi.

Majoritatea persoanelor cu dizabilităţi se plâng că aproape de fiecare dată au nevoie de un însoţitor pentru a merge la cumpărături, la bancă sau la plimbare.

"Unde sunt scări e foarte greu. Unde nu-s scări şi este rampă, aici se poate, dar unde-s scări e foarte greu de deplasat", a spus o persoană.

Pentru a sensibiliza opinia publică în acestă problemă, membrii asociaţiei "Motivaţie" au decis să inspecteze toate clădirile şi străzile din capitală, iar în baza informaţiei obţinute vor desena harta locurilor inaccesibile pentru cei aflaţi în scaunul cu rotile.

"Aici avem un flyer cu harta dizabilităţii, majoritatea clădirilor marcate sunt cu roşu. Asta înseamnă că sunt clădiri absolut inaccesibile persoanelor cu dizabilităţi", a explicat specialistul în cadrul asociaţiei "Motivaţie", Ecaterina Surdu.

Şi mamele care îşi duc copiii mici în cărucior se plâng că întâmpină mari dificultăţi:

"Este foarte greu să ne deplasăm".

"Foarte greu, mai ales pe trotuare. Nu avem pe unde merge".

Deocamdată, membrii asociaţiei "Motivaţie" au identificat care sunt locurile inaccesibile pentru persoanele cu dizabilităţi, din centrele celor cinci sectoare ale Capitalei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu