Persoanele care vor încerca să ajungă în stânga Nistrului vor intra automat în carantină de 14 zile

Regimul autoproclamat de la Tiraspol a introdus, ieri, starea de urgență, ce prevede mai multe restricții de circulație. 

Potrivit presei transnistrene, au fost închise toate punctele de trecere la hotarul cu Ucraina și la hotarul administrativ cu localitățile din dreapta Nistrului. Aceasta înseamnă că orice persoană care va dori să intre prin punctele, aflate sub controlul așa-zișilor grăniceri transnistreni, va fi plasată imediat în carantină pentru 14 zile.

Totodată, accesul în localitatea Varnița și sectorul Severnîi din Tighina va fi posibil doar pentru cei care au viză de reședință în orașele respective. 

În același timp, transportul interurban a fost sistat, cu excepția microbuzelor ce fac legătura dintre Tighina și Tiraspol. Dar și acestea vor circula doar în zilele de lucru, în intervalele 5:00 - 10:00 și 16:00 - 20:00.

Au fost închise toate instituțiile, în afară de stațiile PECO, magazinele alimentare și farmacii.

Au fost anulate toate acțiunile în masă, competițiile sportive, orele în școli, grădinițe și universități. 

Amenda pentru încălcarea regimului de carantină este de 2760 de ruble transnistrene. În același, persoanele infectate cu COVID-19, care refuza spitalizarea și autoizolarea, riscă până la cinci ani de închisoare.

 

loading...

Lasă un comentariu