Persoanele care nu și-au declarat bunurile anterior nu le vor mai putea legaliza

Niciun demnitar şi funcţionar public, dar şi membrii familiilor acestora nu-și vor putea legaliza proprietăţile sau banii nedeclaraţi anterior. Modificările la legea privind declararea voluntară a bunurilor și stimularea fiscală au fost aprobate de deputaţi, în lectură finală. Potrivit preşedintelui Parlamentului, astfel au fost excluse orice posibile interpretări eronate ale acestei legi.

"Pentru a mai corecta sau a mai ajusta unele chestiuni că să asigurăm că nu există vreo probabilitate de spălare de bani s-au găsit unele precizări, care trebuie să fie făcute. Nu mai există niciun fel de îngrijorare din partea partenerilor noştri şi anume a Fondului Monetar Internaţional", a declarat Andrian Candu, preşedintele Parlamentului.

Proiectul mai prevede că taxa către bugetul de stat din suma mijloacelor bănești declarate voluntar va crește de la 3 la 6 procente. Modificările introduse au fost agreate cu Fondul Monetar Internațional și Banca Mondială.

Legea, adoptată de Parlament la sfârșitul lunii iulie, prevede ca cetățenii care până acum nu și-au declarat imobilele, mașinile și banii vor putea să o facă prin plata unui impozit.

Lasă un comentariu