Persoanele care au participat la o nuntă în oraşul Teleneşti s-au infectat cu salmonela

Embed:

Cele 17 persoane care au ajuns la spital după ce au chefuit vineri la o nuntă în Telenești s-au infectat cu salmonela. Asta arată rezultatele preliminare ale expertizei medicale.

Potrivit medicului șef al Centrului Raional de Sănătate Publică, Eugen Manoli, rezultatele preventive ale investigațiilor arată că bacteria a fost provocată de nerespectarea regulilor de igienă personală atunci când s-au pregătit bucatele. Rezultatele finale urmează să fie anunțate până la sfârșitul săptămânii și deocamdată activitatea restaurantului în care a avut loc nunta a fost sistată.

Cele 17 persoane sunt internate în secția boli infecțioase în Spitalul Raional. Potrivit medicului șef al Spitalului Raional, șapte persoane au fost internate vineri noaptea iar altele 8 au cerut ajutorul medicilor sâmbătă. Printre victime se numără un copil de 12 ani care a fost internat în noaptea trecută și un băiat de 20 de ani, spitalizat în această dimineață.

Deocamdată, starea pacienților este stabilă și aceștia vor mai primi tratament în continuare. Cazul a ajuns și în atenția poliției din Telenești. La nuntă au fost 150 de persoane prezente.

Şeful Centrului de sănătate din Teleneşti spune că rezultatele finale ale expertizei vor fi cunoscute abia peste trei-patru zile.

"Preventiv se poate de spus că a fost depistată salmonela. Restul investigațiilor de la produse alimentare, apă și lavaje vor fi în 3-4 zile. În urma controlului, casa de festivități, a fost emisă hotărârea de suspendare a activității", a declarat medicul șef al Centrului de Sănătate Publică Telenești, Eugen Manoli.

Oamenii cred că sursa infecţiei sunt bucatele servite la nuntă:

"Vineri la cinci dimineața s-a terminat nunta și am venit acasă. Și a început să-mi fie rău, rău. Am chemat salvarea. Am mâncat din toate câte puţin, dar de la ce?".

"Am început să vomităm, slăbiciuni, dureri în burtă, atunci mi-am dat seama: cred că am intoxicație. Sarmalele erau un pic sarate, acre. Nu avea un gust plăcut, așa cum trebuie să aibă".

"Cred că problema a fost în sarmale. A fost foarte proastă deservirea acolo. Și chelnerii nu erau amenajați, erau transpirați".

Medicii afirmă că starea pacienţilor este stabilă, dar, deocamdată vor rămâne internaţi în spital.

"Sunt 17 pacienți internați cu toxiinfecție alimentară, după nuntă. Majoritatatea pacienților sunt de gravitate medie și de acum se vede că e cu dinamică pozitivă. Urmează să ia tratamentul încă 7-8 zile", a explicat un medic infecţionist.

Poliţia din Teleneşti a deschis o anchetă pentru a stabili cine se face vinovat de acest incident.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu