Persoanele bolnave de tuberculoză vor fi spitalizate forţat

Statul îi va spitaliza forţat pe moldovenii bolnavi de tuberculoză. Acest lucru s-a decis astăzi la şedinţa Cabinetului de Miniştri, unde a fost modificat regulamentul cu privire la aplicarea tratamentului anti-TBC.

"Circa 15% din bolnavii de TBC abandonează neîntemeiat tratamentul şi acest lucru ne creează probleme. Pacientul trebuie să urmeze tratamentul necesar pentru a nu se răspândi boala. Spitalizarea forţată va avea loc prin hotărârea instanţei de judecată, doar atunci când se vor epuiza toate măsurile paşnice", a explicat ministrul Sănătăţii, Andrei Usatîi.

Publika TV a prezentat în ultima vreme mai multe cazuri de îmbolnăvire cu TBC. Astfel, 59 de copii de la o grădiniţă din raionul Donduşeni au fost infectaţi cu tuberculoză. Asta după ce micuţii s-au aflat în contact direct cu educatoarea bolnavă de TBC. 

De asemenea, în luna februarie a acestui an, 17 elevi ai şcolii-internat din satul Crihana Veche, raionul Cahul, au fost diagnosticaţi cu tuberculoză. Copiii s-au molipsit de la un coleg care nu a fost consultat la timp de medicul instituţiei. Totodată, şi o elevă din clasa a 12-a de la liceul "Petru Zadnipru" din Capitală a fost diagnosticată cu tuberculoză pulmonară.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu