Persoanele apte de muncă, ce primesc ajutor social, ar putea fi obligate să muncească în folosul comunităţii

Persoanele apte de muncă, în special, bărbaţii, care primesc ajutor social, vor fi puşi la muncă în folosul comunităţii. Despre aceasta a declarat şeful statului, Igor Dodon, după şedinţa săptămânală cu premierul şi preşedintele Parlamentului.

"Vor fi revizuite criteriile pentru obţinerea ajutorului social, astfel ca să fie echitabile. În trecut,  dacă aveai televizor nu primeai ajutor social. Excludem din aceste criterii antena parabolică, cuptorul cu microunde. Am hotărât să prevedem un mecanism, astfel ca cei care primesc ajutor social, dar sunt persoane apte de muncă, pentru că sunt prin sate nişte vlăjgani, care stau în rând şi primesc ajutor social, iată ei trebuie puşi la muncă în interesul comunităţii. În acest context, Guvernul cu ministerele de resort trebuie să revadă criteriile şi să vină cu un mecanism pentru cei care primesc ajutor şi sunt apţi de muncă", a precizat Igor Dodon.

De menţionat că familiile cu venituri mici, bătrânii solitari și familiile în care sunt persoane cu nevoi speciale pot beneficia de ajutor financiar din partea statului. La stabilirea dreptului pentru ajutor social se iau în calcul atât veniturile sub formă de mijloace bănești, cât și indicatorii de bunăstare.

loading...

Lasă un comentariu