Persoane reţinute, cuțite, bâte, pistol şi sume impunătoare de bani. Bilanţul percheziţiilor de amploare din nordul ţării (VIDEO)

Embed:

Cinci persoane, cu vârste cuprinse între 20 și respectiv 41 de ani, originare din Bălți și orașul Drochia, au fost reținute. Totodată, în urma a 30 de percheziții desfășurate ieri, 12 martie, în mai multe raioane din nordul țării au fost depistate şi ridicate mai multe bunuri printre care un pistol pneumatic, cuțite, ceasuri, bijuterii din aur, sume impunătoare de bani, cartele SIM, telefoane mobile și bâte.

De asemenea, au fost efectuate percheziţii în patru penitenciare (nr.4-Cricova, nr.6-Soroca, nr.11-Bălți și nr.18-Brănești).

Potrivit Poliţiei, bănuiții sunt suspectați că ar fi membrii unei grupări infracţionale, coordonată de către mai mulți deținuți din penitenciare, Suspecţii ar fi săvârșit mai multe atacuri tâlhărești, în raioanele de nord a țării.

Liderul grupării este un deținut, în vârstă de 55 de ani, încarcerat în Penitenciarul Nr.6 Soroca.

Menţionăm că, la sfârșitul anului 2018, Poliția a fost sesizată de comiterea mai multor cazuri de pătrundere în domiciile unor bătrâni, preponderent în raioanele din nordul țării, de către persoane necunoscute, cu aplicarea violenței și deposedarea acestora de bani.

Persoanele reținute sunt suspectate că ar fi comis un atac tâlhăresc în satul Rădoaia, raionul Sîngerei, care a avut loc pe data de 23 februarie, 2019. La fel, bănuiții sunt suspectați în comiterea altor infracțiuni.

Alte cinci persoane aflate în detenție, care ar fi dirijat activitatea infracțională a grupării, urmează a fi escortate pentru a stabili toate circumstanțele și implicarea acestora la alte infracțiuni.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu