PERSOANE DROGATE și AMENINȚĂRI. Vezi încălcările moldovenilor la secțiile de vot (VIDEO)

Potrivit reprezentanților Promo-LEX, astăzi, la secțiile de votare au avut loc șase cazuri de acte de violență, de intimidări ale alegătorilor, și a altor persoane.

  • SV 1/69, Chișinău, Botanica. Un alegător s-a manifestat agresiv în incinta SV. Acesta a intimidat verbal președintele BESV. Motivul situației conflictuale a fost impresia alegătorului precum că membrii BESV au discutat ceva între ei despre el. Membrii BESV au încercat să aplaneze conflictul, după care alegătorul a plecat.
  • SV 1/54, Chișinău, Botanica. Observatorul unui concurent s-a certat cu observatorul altuia, ambii utilizând cuvinte necenzurate. Motivul conflictului a fost faptul că unul din ei asculta muzică la telefon, iar acest fapt deranja pe alții. După implicarea președintelui BESV, conflictul a fost soluționat.
  • SV 1/31, Chișinău, Botanica. Un alegător cu viza de reședință expirată a dorit să voteze. După ce președintele BESV nu a permis votarea, acesta a manifestat un comportament agresiv, perturbând activitatea BESV. După ce președintele a declarat că va apela la poliție, acesta a plecat.
  • SV 11/46 Cimișlia, Valea Perjei. Un grup de alegători nu au permis actualului primar, Plămădeala Alexandru (candidat independent) să intre în secția de votare pe motiv că nu sunt mulțumiți de activitatea lui. După intervenția a 3 echipaje de poliție acesta a intrat in secția de votare.
  • SV 01/260 Chișinău, Cricova. Un alegător în etate, după ce a primit buletine de vot a solicitat să voteze cu soția din motivul vederii slabe. Soția a menționat că el nu are deficiențe de vedere și Președintele BESV a interzis votarea în grup. Bărbatul a început să amenințe și să înjure membrii BESV. După ce acesta a votat, a declarat public pentru cine a votat și a părăsit SV.
  • SV 01/187 Chișinău, Ciocana. A intrat în SV o persoană posibil drogată și a început să facă conflict cu membrii BESV. Apoi cerea ajutor de la președinte pentru a aplica ștampila

 CITEȘTE ȘI: #ALEGEPUBLIKA. CEC a anunţat primele informații despre alegerile locale. Urmărește în timp real PREZENŢA LA VOT

Astăzi, 20 octombrie, #ALEGEPUBLIKA. Cele mai noi informaţii despre ce se întâmplă în ziua alegerilor sunt pe www.alegepublika.md, pe canalul nostru de youtube sau pagina de Facebook .

loading...

Lasă un comentariu