Persoane certate cu legea au râvnit la fotoliul de DEPUTAT. Tentativele, soldate cu insucces

Embed:

Fotoliul de deputat este râvnit nu doar de politicieni vechi, de oameni politici în devenire, de foşti sau actuali demnitari, ci şi de persoane certate cu legea.

Patru bărbaţi aflaţi după gratii au încercat fără succes să obțină certificate de integritate pentru a participa la alegerile parlamentare din 24 februarie. Potrivit portalului deschide.md, doi dintre ei au ajuns după gratii pentru viol şi alţi doi pentru comercializarea drogurilor.

Doar unul a fost condamnat iar ceilalţi trei își așteaptă sentința. Jurnaliştii de la deschide.md, care citează surse din cadrul Autorităţii Naționale de Integritate, menţionează că nu se știe dacă aceşti indivizi sunt membri de partid sau vor să candideze independent la scrutinul parlamentar. Reprezentanții ANI au refuzat să confirme solicitările celor patru persoane, făcând trimitere la prevederile legale.

Printre cei care au solicitat certificatul de integritate pentru a se înscrie în cursa pentru parlamentare este şi primarul oraşului Orhei, Ilan Şor, condamnat de prima instanță în dosarul BEM. El a primit acest document, deoarece, potrivit ANI, Şor beneficiază de prezumţia nevinovăţiei, atât timp cât nu a fost condamnat definitiv.

Şi Gheorghe Petic, liderul PPDA de la Ungheni, acuzat de comiterea unui viol vrea să devină deputat. El pledează nevinovat şi îşi aşteaptă sentinţa. Binomul PAS-PPDA a solicitat certificatul în numele lui, însă, până la urmă, Petic nu a mai fost pus pe lista blocului lui Sandu şi Năstase.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu